20.12.2008 г., 15:30 ч.

Победа 

  Поезия » Философска
1005 0 11
Победа

Кой отркъл би насладата,
породена от успеха.
И кой не е горял на кладата,
ядосан, див и без утеха.

Какво ни дава толкоз тя?
Победата, великата победа.
С какво е по-достойна тя
от загубата тъжна, мрачна, бледа?


Нима наистина си заслужава
да лея пот, сълзи и кръв?
Само щото шанс ми се отдава
да викна "Вижте! Аз съм пръв."

Накрая извод ще направя аз,
като истински мислител.
Живей достойно всеки час,
тогава ти си победител.

© Пламен Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??