21.12.2022 г., 19:30 ч.

Победна песен 

  Поезия
587 3 6

ПОБЕДНА ПЕСЕН

 

Понякога се бия сам на шах.
Или на табла, тапа и гюлбара.
И ме е страх, ужасно ме е страх,
че винаги накриво хвърлям зара.

 

И цял живот търкалям се – калъч.
И чакам си спасителния дюбеш.
Край мене сеирджиите са гъч! –
и всеки вика: – Майсторе, ти губиш!

 

Но няма да се срути пред лъжи
последната ми ъглова капия! –
защото – ако тя не издържи,
аз тази нощ в несвяст ще се напия.

 

И сривам се в пореден нервен срив.
И пуловете тракат в моя мозък.
С утехата, че утре ще съм жив! –
играч ва банк в Поезия и Проза.

 

Елате ми? На табла – или шах.
Из тях съм просто "аз-буки" и "веди".
Красиво губих. И красиво пях! –
след своите убийствени победи.

 

21 декемврий 2022 г.
гр. Варна, 19, 00 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??