13.09.2023 г., 20:15 ч.

Под Лаврови клони 

  Поезия » Друга
130 0 1

 

Колко много забравени ПЪТИЩА
тази нощ нахлуха в съня ми
и се сляха с клони и стърнища
точно там на ПРАГА, в дома ми.
Прекосиха антрето на пръсти.
Като ДЕМОНИ в ъглите се скриха
и във сенките призрачно жълти
под ЛУНАТА тайна разкриха :
Без значение колко е дълъг
и дали е с препятствия, СТРЪМЕН
всеки път от човека изминат
с низини и ВЪЗХОДИ е пълен.
Но остава в душата единствен,
там до прага, под ЛАВРОВИ  клони,
само пътят игрив и пречистен
и СЪРЦЕ, което го помни.

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??