28.06.2018 г., 21:43 ч.

Под лозницата 

  Поезия » Любовна
467 0 4

Ела, моя невесто хубава!

Ела, да си седнем на

сянка под лозницата!

Вино ми налей и песен

ми запей за любовта

между нас двамата!...

Но налей от виното

младо, младо като теб-

гласа ти е, като най- сладък

мед! Нека пием и нека

кръвта пламти- тоя

пламък е вдъхнат в

сърцето от едемски ангели!

Ти пей- гласа ти е

звучен и нежен, като на

славей- Аз ще свиря на

китара! И с всяка

струна, гласа ти трепти-

един на друг сме си като

деца мили! Пей, невесто моя-

нежна и мила на сърцето!

Така да дочакаме изгрева

и новия ден- Алев, Амен!

© Нако Наков Всички права запазени

Амен...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??