25.03.2024 г., 6:37 ч.

Подари ми 

  Поезия » Любовна
166 1 5

Подари ми един от дните ти,

само един.

Да разчертая в тефтера ми с бъдеще  - за мен и  за теб.

Ще започна с утрешно  към пробуждащо синьо ,

в него кармин прегорял .

Оранжево от стара рисунка

Една капка роса на дясната устна от незавършен романс,

/той тепърва започва/.

Черешов цвят  устни в ранното утро ,

проникващи навътре в плътта.

Лилави мисли в екстаза,

любопитни надничащи пръсти -

докосвайки твоята кожа,

тъй бяла и млечна.

Целувка с аромат на трева.

Подари ми един ден твой.

Ще го запечатам с палитра от

пролет.

Бял цвят от копнеж,

дъх на зюмбюли,

полъх на вятър,

щъркелов полет,

дъждовен порой...

безвремие,

вечност

и …с мен.

 

Подари ми непреходност , подари ми само  за ден!

© Ива -албена Алив Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любовта е мъдростта на безумните и безумието на мъдрите »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??