4.12.2008 г., 18:28 ч.

Подарък 

  Поезия » Любовна
655 0 2

Какво ли мога да ти дам от себе си,
            освен последните ми капки кръв
            и няколко неразрешени ребуси,
            които исках да отгатна пръв...

            Прокъса се душата ми от нямане
            и ризата на чувствата ми избеля
            от толкова пране, простиране...
            О, Господи, как страшно обеднях!

            Какво да дам сега от себе си -
            последните си капки кръв
            и хилядите нерешени ребуси,
            които няма да отгатна пръв?

            Ще дам сълзи - да ги изплачеш
            с премрежени от пясъка очи...
            Това все някога ще значи,
            че имаш перли мидени. Нали?

© Стефан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Какво ли мога да ти дам от себе си,
    освен последните ми капки кръв
    и няколко неразрешени ребуси,
    които исках да отгатна пръв...

    Харесва ми, когато някой е достатъчно добър за да се побере в четиристишие

  • Хареса ми първа строфа. И частично - трета.
Предложения
: ??:??