ПОДАРЪК
Осмомартенски сюрприз
готви за жена си Владо:
нежно маце с каприз,
страшно готино и младо.
Ще ù каже, че туй младо
е залюбил той във Враца.
Но, о, не ще зареже Владо
своята стара, кротка, Маца.
--------
© Цвятко Илиев Всички права запазени
по капризно, хубаво младо.
Ще отпрати обаче Маца
обратно Владо във Враца.