12.03.2007 г., 20:27 ч.

Подвижни в подвижното 

  Поезия
690 0 3

На Светослав Иванов - за повече чест.


Мъждее се. Вятърът стихва.
Нощта е спомен в зениците
след яростен пир.
Денят – косач.
Но ние не сме акули – продажни.
Със кръв вдигаме флага си ням.
Там нещо гори – склада с барут.
Хубаво!
Водата до кръста – кингстоуните
вдигнати.
Така е добре!
Намъртво сме сплетени
от вода и небе.
Това е. Шепа от хора.
Стига! Достатъчно!
Светът се върти и без нас.
Подвижни в подвижното.

Мореходи на каравелите леки,
ако достигнете коралови рифове
надолу не гледайте –
със душите.


© Божидар Пангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво, Божидаре! ЗДравей!
  • "Светът се върти и без нас."
    Това казва,мисля,ако не всичко,то поне основното.
    "Това е. Шепа от хора."
    Душите.
  • Дано го прочете... дано повече хора го прочетат!
Предложения
: ??:??