Стремителна, дълбоко под водата
Невидима, готова за войната
Бойци на вахтата неспирно бдят
Вражески сигнали наблизо и кръжят.
Командирът строг, вглъбен
Тактическия ход е утвърден
Екипажа е готов за бой...
Последната команда е отбой!
Да браниш дом, Родина е призвание
Да оживяваш след обстрели и наказание
Да си достоен воин с чин
Да си гордостта за своя син!
Заплават ли към сушата моряците
Търпеливо, засукват си мустаците
Галят и целуват бойната подводница
Отдават чест на водната разбойница!
© Мария Николова Всички права запазени