5.06.2021 г., 8:11 ч.

Поет поету 

  Поезия » Гражданска
324 1 1

Поет-поету уважение не пази,
поет-поету не цитира фрази,
дори колегата си да не щади -
поет-поету идеал не вади

Обратно на поет - профана -
житейски скот на зло и суета
живее по мелодията избрана -
кичозна и пълна с пустота

Профан-профану мерак не вади
профан-поету - без жал изтръгва.
Така профану сърцето обръгва
и клати кули сред малките сгради

© Гориан Дрей Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??