18.12.2011 г., 16:50 ч.

Поете 

  Поезия » Друга
554 0 0

Поете, магьоснико зъл,

вълшебнико милосърден!

Поете, хищнико омразен,

приятелю мил и драг!


Тази магия, горяща у теб,

стихия опустошаваща всичко наред...

Ти превръщаш огън във вода

и водата правиш я на огън...


Отшелнико - потаен, тих,

чувства изливаш във стих...

Любов прикриваш зад омраза,

омраза сееш в любовта...


Деня във нощ преобразяваш,

нощта като ден осветяваш...

звезда си за човешката душа,

черна магия на страстта...


Черни букви редиш върху белия лист,

с бяла магия преобразяваш всеки стих.

Ти - мой по-голям брат,

ти - най-опасен мой враг...


Ти живееш във сърцето ми

и бавно опиянаваш ума ми...

безмълвно като книга ме разгръщаш

и чувствата ми в мелодия превръщаш...

© Гергана Тодорова-Вачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??