7.08.2011 г., 23:02 ч.

Поетично самопризнание на един чиновник 

  Поезия » Хумористична
630 0 7

Поетично самопризнание на един чиновник 

     

                                            Събота
      Събуждам се, денят е слънчев, природата омайна,
      оглеждам се наоколо, всичко е като във цветен сън.
      Очи затварям, отпускам се като в прегръдка тайна,
      днес събота е, ден почивен, а аз така спокоен съм.
       
                                                     Неделя
      Денят премина в мътни спомени от съботната вечер,
      гуляят, мацките, мезета, танци луди, изпитото вино,
      със болки във главата и с планове като диспечер
      как в понеделник работата си да свърша "три в едно".


                                                 Понеделник
      Понеделник днес е, седмицата  нова пак започва,
      а всичко криво е край мен, не съм си и доспал.
      Шефът,погледът съмнителен към мене го насочва,
      дали колежката в отдела не съм отново "замотал".

          
                                                    Вторник
      Вторник за размисъл е ден какво не съм изпълнил
,
      то какво ли съм и свършил през вчерашния ден?
      Оказа се, че справки пет и днес не съм попълнил,
      измислих нещо и на мисли сладки
паднах в плен.


                            Сряда
      Сря-да, срички две, на седмица средата отбелязват,
      но туй не значи, че и аз трябва всичко да преполовя.
      За работа несвършена все още днес не те наказват,

      но важното за мен е темпото работно да не наруша.

 

     
                                            Четвъртък
         Четвъртък, ден прекрасен,защото е началото на края
      на тежка седмица безкрайна, мойте сили изцедила.
      Денят ще мине бързо, ако някак си успея да узная,
      че лека работа за петък началството ми е отредило.


                                           
  Петък
         Най-после петък, ура, все някак си ще го избутам
      със планове и мисли бодри за почивните ми дни.
      До обяд клюки, после натрупани бумаги ще разбутам,

      та от понеделник пак работата ми успешно да върви.   
              

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??