10.03.2010 г., 19:39 ч.

Поглед към миналото 

  Поезия » Любовна
855 1 1

Поглеждам в миналото и се мразя.

Как ли не можах да те запазя...

Да те запазя ли? Та аз те изоставих!

Питам се днес - май грешка направих?

Живота свой ти отдадох, ти даде ми своя,

кажи ми - как днес да намеря покоя?

Пътища свои поехме и двамата.

Валето загуби! Спечели ли дамата?

Спечелих? Та аз с тебе всичко изгубих,

надеждите наши, мечтите - погубих.

Сега дори пред себе си отричам,

че още тайно те обичам.

Обичам и него, няма да  крия,

но миналото с тебе... как да убия?

Животът е прекрасен и без мен, нали?

Мисълта за мен със сълзи ли отми?

Аз зная, обичта към мене криеш

и мене ли опитваш да изтриеш?

Чуй, на тебе само ще го кажа

и на никой друг не ще покажа,

че в живота си, каквото и да правя,

теб никога не ще забравя!

 

Усмихвам се, усмихваш се, но на инат.

Свърши всичко, знаем - няма връщане назад.

ШАХ И МАТ.

© Мони Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??