1.06.2007 г., 13:21 ч.

погледни ме 

  Поезия
728 0 8
Погледни ме с онези очи,
със които ме гледаше вчера.
Погледни ме. Недей ме мъчи.
Помълчи - думи аз ще намеря.
Би ли слязъл от своя Олимп,
за да вземеш от мен, простосмъртната,
диви рими за пламенен химн?
В канонада от звуци превърната
любовта ми към теб се излива
и руши всички каменни мостове,
изградени във дневното сиво...
Да обичаш е толкова просто.
И погълната в своя стремеж,
да доказвам пред себе си леми
със константа "любов", във копнеж
изравнявам любов и безвремие.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??