3.12.2005 г., 21:03 ч.

Погледни в себе си 

  Поезия
951 0 3
            Погледни в себе си

 

Ако не можеш да кажеш “не”,

ако не можеш да спреш,

ако не знаеш какво печелиш,

то виж какво губиш.

 

Губиш шанса да живееш,

да обичаш и да бъдеш обичан.

Губиш правото на избор

и на личната си свобода.

 

Ако искаш да постигнеш нещо,

да бъдеш самият себе си,

да живееш собствен живот

е нужно просто да кажеш “не”.

 

Живей, за да докоснеш звездите,

живей, за да почувстваш любовта,

живей, за да оставиш следа след себе си,

живей, за да станеш звезда!


(писано за конкурс)

© Диляна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??