12.07.2009 г., 23:28 ч.

Пожелание 

  Поезия » Философска
624 0 1

Пожелание

За да разбереш колко си окаян,
трябва да минеш през мизерията.

За да разбереш колко си горд,
трябва да минеш през просперитета.

И като минеш през двете,
дано да разбереш,
 че гордостта е причината за окаяността...

07. 07. 2009 г.
Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • По добре е да се сменят обаче, прозренията винаги са извън конкретния контекст, трябва да сме странични наблюдатели...
Предложения
: ??:??