За Коледа желая ти
сърце, с което да обичаш.
Да имаш, ако старото се предаде
и не чувства вече, не ще.
И кошче със мечти,
пълно с цветни кълбета,
със които да плетеш,
когато мрачно е небето.
За Коледа желая ти
още живот,
ако този кроиш го погрешно.
За да можеш да си имаш,
ако този свърши неусетно.
Желая ти приятел,
който да държи
ръката ти и да те води.
Усмивки да даряваш,
напук на всички неспоходи.
И любов ти пожелавам,
ако някой на прага
те остави сам.
Но на мене кой
ще ми даде това,
което сега ти пожелавам?
Послепис:
Не, не ти желая без мечти
във коледната нощ
да гледаш как огъня гори!
Християна Рачева
© Християна Рачева Всички права запазени