16.03.2005 г., 18:07 ч.

Покой 

  Поезия
1304 0 1
Лежи момиче насред улицата пуста
съвсем само, в кръв обляно.
По бледото лице сълза се стича,
а то седи от мисли обладано.
"Върви момичето по безкрайната пътека
и вижда там живота свой.
Любимият прегръща друга за утеха,
а момичето желае единствено покой".
Сълзите стичат се, дъхът утихва.
Дъжд започва...усилва се...порой.
Пристига майка, която се здъхва,
а момичето умря, намерило покой...

© Анна Лалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??