13.06.2021 г., 1:18 ч.

Полет 

  Поезия » За деца
777 1 9

На детската площадка

се събрали Радка,

Вера и Виолета.

- Излитаме с ракета! -

извикаха задружно.

И без много да е нужно

озоваха се направо там, 

в космоса голям.

- Минахме покрай една планета! -

възкликна Виолета.

- Това е красивата Венера! -

извика с пълно гърло Вера. -

Макар да е така чаровна,

да знаеш, че е и отровна.

Да продължаваме нататък 

сред космическия блясък!

Със един отскок и раз

озоваха се на Марс.

След това на Юпитер, Сатурн,

Уран, Плутон, Нептун.

Обиколиха всичките планети.

Срещнаха дори комети.

Заваля и изведнъж 

метеоритен дъжд.

А след минута само

стигнаха до Слънцето голямо.

- Тук е жива клада! -

възмути се малка Рада. - 

Как гори, гори, гори!

- Да, направо от зори! -

рече Вера в обобщение.

И стигнаха до заключение

да стоят далеч от него,

инак ще настане страшна жега.

Потеглиха отново със ракета

Вера, Радка и Виолета.

Завърнаха се у дома,

на планетата Земя.

 

Но в играта тъй улисани, 

че направо бяха слисани

как на тяхната планета

Слънцето не свети.

Изгряла е Луната

и приканва тя децата

да потънат в сън дълбок.

А утре пак с един отскок

ще отидат там, където

подскаже им сърцето.

 

© Петя Бойчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Припомни ми детенце, как се лети! »

21 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??