25.05.2024 г., 11:22 ч.

Полет 

  Поезия » Пейзажна
89 3 2

Ех, птичка, ако бях, 

Къде ли бих летяла?

По вятъра със смях, 

Безкрайно бих играла.

 

До облаците бели

та чак и до звездите

Мушиците дебели 

Ще гоня по петите.

 

Над цъфнали поляни

Цветята ще броя.

Лицата им засмяни -

С целувка ще даря. 

 

Ще пия от реката,

Ще пея със дъжда

Ех, само аз да можех,

Да можех да летя!

© Ив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??