31.12.2022 г., 9:09 ч.

Полит-сатирикон 2009-а г. 

  Поезия
498 0 0

I.  Цар-месия-р

 

За да изчудотворства с дни 800-ин,

"Величеството" ги разпредели на квоти.

От мисията си "народоспасителна"

                                 прескромно задели

осмицата (за умножител на имотите си).

На "поданиците" си превеликодушно

предостави (о, стига хули!)

да облекчават нуждите си ...

                                             двете нули.

 

 

II.  Просветление

 

Когато освести се, изнурен

от митотворстване народът,

подскочи с възклик в изумление

към премиерския престол,

прогледнал кой го води.

 

-Я виж: и царят наш съвсем бил гол,

не само онзи

             от приказката Андерсенова!

 

 

III. Езикова прагматика

 

"Величеството"-политик,

възвеличил се в прагматик

и от езика грабна полза -

той българския си тъй ползва, -

че за да пести си скудоумието,

думите замести

                       с ... междуметия.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??