19.06.2021 г., 16:44 ч.

Политнали рими 

  Поезия » За деца
577 2 14

 

 

Вече съм голяма

мога да чета,

даже мога, мамо,

рими да редя.

Искам да ми купиш

блокче и бои,

за да нарисувам

думички - мечти.

 

Първо със молива

ще направя кръг

и ще го изпълня,

със камбанен звук,

с багри от дъгата,

с весел словоред,

с ромон от реката...

като същ поет.

 

После ще добавя

ангелски крила

и усмивка бяла,

и коси с цветя.

Две очи звездици,

с пламъчета в тях,

светлина да пръскат

в нощният сумрак.

 

Тъй ще мога, мамо,

своите слова

аз да изрисувам

и да полетят

във редички стройни

с римички отзад,

... дето да изпеят

този Божи свят.

 

 

© Таня Мезева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Припомни ми детенце, как се лети! »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??