9.02.2006 г., 17:27 ч.

ПОЛОВИН СЪРЦЕ 

  Поезия
995 0 5
                Половин сърце


Много пъти в съня ми ти идваше плахо,
като ангел долиташе с бели криле
и ми припомняше чудното време,когато
бяхме слети в прегръдка сърце до сърце.

Много пъти се будех обляна в сълзи,
твоят глас ме изтръгваше с вик от сънния унес,
и усещах как болка горчива към мене пълзи,
тази болка душата ми трови и днес.

Много пъти прогонвах всяка мисъл за теб
и се скиташе твоят образ отвъргнат,бездомен,
но се връщаше сам като скитник отчаян и клет
и се впиваше в мен като спомен.

Много пъти безпаметно търсех забрава,
исках страшната болка да спре,
но разбрах - след края на една любов остава
парещ спомен в половин сърце...

05.06.2005г.

© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • но разбрах - след края на една любов остава
    парещ спомен в половин сърце...
    ...
    Силна истина!
    И в сравнеие с този, последните ти стихове се катерят към върха,мила!
    Прегръщам те!
  • Много благодаря за положителния отзив,Вал,оценявам го!!!
  • Прекрасен стих!!! 6+!
  • Радвам се,че Вам се хареса
    стиха на тази поетеса!!!Благодаря!
  • Пленително и доста вьзхитително
Предложения
: ??:??