5.08.2007 г., 20:23 ч.

Полуфилософско :-) 

  Поезия
533 0 4
Колко често сме намръщени.
Още по-често пък, грешим
и внимание на нищо не обръщаме
питанките щом не можем да решим.
А животът е толкова кратък -
крехък, малък миг
на вечността на фона.
Много често хвърляме камък
в стария бунар,
от който водата на живота пием.
И колко малко сме добри,
щедри, мили и щастливи.
Блъскаме се в тежкия товар
на грижи ядни, щекотливи.
А слънцето над нас лъчите си
усмихнато изпраща -
без мисъл колко дава
и някой дали му се отплаща...
Кантарът ми се развали -
да мери чувства, думи
и усмивките дори,
в потайни доби и друми
някой някъде да не спести...

© Нели Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??