11.12.2019 г., 13:35 ч.

Полъх от Сандански 

  Поезия » Любовна
923 3 4

Колко хубаво е само,

Пирин да запей!

Сред Санданска Бистрица,

едно градче живей.

 

И Сандански се нарича,

този земен рай,

колко радост ти ми носиш,

и любов безкрай.

 

Тук роден е и живял,

тракиецът Спартак,

храбър войн от старо време,

бил е той юнак.

 

Колко паркове ли има,

в нашата земя,

но от твойте по-красиви,

няма на света.

 

Даже и сърце да пукне,

в мен да изгори,

слънцето за теб ще грее,

в моите очи.

 

И сърцето ми ще бъде,

вечно с теб до край.

Ех, Сандански, моя радост,

моят земен рай.

© Иван Бодуров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, има какво още да се каже, но стихът ще стане много обемен и скучен, благодаря Иван Митов.
  • Хубав, жизнерадостен стих! Градът ти наистина е много красив особено парка! Поздравления!
  • Благодаря, Каролина.
  • Прекрасен град с много енергия от Балкана! Така си го и описал! Поздрав
Предложения
: ??:??