30.10.2018 г., 22:58 ч.

Помня те, бабо 

  Поезия » Друга
1662 2 0

 

Помня те, бабо.

Жената с топло сърце.

Помня очите ти, бабо.

Помня дните прекарани с теб.

 

Помня те, бабо,

с книжка в ръка.

Помня те, бабо,

с приспивните песни.

 

Помня те, бабо,

като днес с бели коси.

Помня те нежна.

Понякога строга.

 

Помня те, бабо,

с гозби чудесни.

Помня те, бабо,

как чорапи плетеше.

 

Помня те, бабо,

на малкото столче,

умислена сякаш,

приседнала в двора.

 

Бабо, дядо не помня,

навярно... бил е чудесен

на снимката,

за ръка те държеше.

 

Познавам го, бабо,

само от разказа твой.

От теб съм запомнила, бабо,

той е твоят герой.

 

 

С любов в сърцето за

скъпата ми баба.

Баба отдавна я няма,

аз още си спомням за нея.

© С. П. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??