12.02.2022 г., 13:03 ч.

Поне веднъж 

  Поезия » Любовна, Строги форми
409 0 6

ПОНЕ ВЕДНЪЖ

 

Моля се тя да е моята пролет –

вече дотегнаха сиво и лед!...

Стига играл съм все грешната роля,

нека веднъж в любовта съм с късмет.

 

Нека веднъж ме обича онази,

влюбен в която оказвам се пак,

или поне като прах да не сгази

моите думи на хлътнал хлапак.

 

Нека да бъдат последният пристан

нейните нощно-небесни очи,

дето душата ми зла и нечиста

мир да намери и топли лъчи.

 

Вече дотегнаха сиво и лед,

нека веднъж в любовта съм с късмет!

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??