19.07.2013 г., 22:30 ч.

Понеделник сутрин 

  Поезия
1213 0 10

Понеделник сутрин, облаци –
матовият дъх на есента.
Искам ли да е отново топло,
нужно е навътре да вървя.

 

Понеделник сутрин, мокро.
Мигове за чай и порцелан.
Между мен и лугавите покриви -
димно каркаде за параван.

 

Понеделник сутрин. Здрачно.
Време е за ред и за уют.
С вещи оцветявам неудачно
на октомври сивкавия скут.

 

Понеделник сутрин. Мътно.
Ден за вази с есенни листа.
Сякаш може простичкото плътно
да дари октомври с яснота…

 

12.10.2004

© Мария Иванова Фьон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??