Jul 19, 2013, 10:30 PM

Понеделник сутрин 

  Poetry
1217 0 10

Понеделник сутрин, облаци –
матовият дъх на есента.
Искам ли да е отново топло,
нужно е навътре да вървя.

 

Понеделник сутрин, мокро.
Мигове за чай и порцелан.
Между мен и лугавите покриви -
димно каркаде за параван.

 

Понеделник сутрин. Здрачно.
Време е за ред и за уют.
С вещи оцветявам неудачно
на октомври сивкавия скут.

 

Понеделник сутрин. Мътно.
Ден за вази с есенни листа.
Сякаш може простичкото плътно
да дари октомври с яснота…

 

12.10.2004

© Мария Иванова Фьон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??