"Парà" ли е първично?
Или "знаме"?
Кой да ти каже? Знаеш ли дори
вдън пещерата
светел ли е "пламък"?
Или пък "факел" те е изгорил?
Или,
че сатира когато пишеш,
е опит за създаване на "кал"?
Формална логика
на завистлива мишка,
че прасчо преди нея е разбрал:
калта понякога
е и лечебна.
За "кал" се дават купища парù.
Понятия...
Променят се във "времето"...
Да ме лекуват с "кал"
се уморих.
© Александър Белчев Всички права запазени