21.03.2010 г., 14:21 ч.

Популация 

  Поезия » Философска
481 0 0

 П О П У Л А Ц И Я

 

ампутирахме дърветата в своята улица

виждали сте хроми под строй как протягат

остатъци от ръце

под небесните порти милост ли просят

 

без дом останаха птиците

на паважа сред хората ще се научат

да лъжат да крадат пагони

натежа оловна съвестта

пак ли ще литнете

 

светло и глухо

осакатени криле салкъмите нагоре понесоха

пламнала капка солена е у т р о т о

 

 

Да спечелиш, когато губиш, си е късмет

 на мъдреца. Време е отеснелите покриви

 да  с е  с р у т я т.

© Диана Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??