9.03.2011 г., 10:02 ч.

Поредният мъж, страдащ от крипторхизъм* 

  Поезия » Философска
1227 0 5

Когато посяваш кестен,

не мислиш за почвата.

Но аз те познавам –

ти си човек,

който би хвърлил семето си и на бунището,

стига то да притежава хубави крака.

Би вкоренил цялата си любов.

И би бил сигурен, че тя ще е достатъчна,

колкото и фактът, че си жив и дишаш.

 

Но след семето идва и пролетта.

А кестените никога не могат да пораснат.

Те се раждат,

вият се,

проклинат...

Поредният мъж,

страдащ от крипторхизъм

успял да инфектира почвата им.

 

* Крипторхизъм означава скрит тестис и представлява аномално разположение на единият или и двата тестиса. Тестисите не се спускат в скротума.

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??