Произведението не е подходящо за лица под 18 години
Имам си приятелка хубава, красива,
много ерудирана, любеща – ревнива.
С нея имам среща, тук в кафе квартално...
“Много е сърдита”– каза ми брутално...
Хлопна телефона, хич не ме изчака,
нещо аз да кажа – “с друга бил съм, кака”!
Сядам до вратата в кафенето шумно.
Мисля си – какво ли да приказвам, умно?
Три жени на бара, нещо чуроликат –
трима таксиметраджии, явно ги бъзикат...
Три цветя в букета, взел съм, за да има
с нещо да посрещна, моята любима.
Ето я и нея – качва стъпалата,
влиза и ме почва, още от вратата:
- Ти не ме обичш! С мен се подиграваш!
Друга, знам събличаш... Мене разиграваш!
- Чакай малко скъпа – пробвам със цветята –
номерът не мина... Блъсна ми ръката.
Дамите на бара, спряха да бърборят –
гледат ме язвително, чак ще ме съборят...
Таксиметраджиите се подхилкват вперили,
погледи и те... Шоу тук, намерили...
Аз, като говедо, гледам твърде тъпо –
тая патардия, че ми стъпва скъпо.
Моята изгора, фръцна се и тръгна,
пак по стъпалата – гръб на мен обърна.
- Чакай слънце! Чакай – хукнах да я гоня –
чак през две-три преки чуват, как я моля...
Знам си я аз нея, че голям инат е,
но, какво магаре, пък съм аз – познайте!
Тичам и говоря – тя, уж ме не чува.
Вижда се, че просто, вече се надува.
Падам на колене – хващам и краката...
Спира тя, пред мене – цункам и ръката...
После се изправям – шушна и в ушето...
Чувствам, че омеква – цункам и вратлето.
Връщам я обратно – качвам я в колата,
нещо ми говори... Някаква позната,
казала била и, че съм я закачал,
че съм я “пощипвал” и че съм откачал.
- Няма нищо, мила – казвам – тази “гъска”,
явно, е “гнездила”, затова ти съска!
Моята любима, ме изгледа нежно
и въздъхна накак си, по-така – копнежно:
- Искам те сега, тука във колата!
Няма вече хора, спусна се тъмата.
Искам да ме галиш, милваш и обичаш,
и такива патици, ти, да не събличаш!
Няма да разказвам всичко, що настана –
изкривихме лоста, счупихме волана,
задната седалка и до днеска скърца,
а един ресор, от тогава “хълца”!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени