Поросява ми росица
капки капят на тревица,
будят спящия трендафил,
празнично земята милват.
Клонки върбови се смеят,
на венци да се увият,
горди с празник цветен,
домовете ще закичат.
Поросява ми росица,
цветни тичинки лелеят,
пъстър цвят се разсънява,
вдъхновен да украсява.
...
Розата, като царица,
се резпери освежена,
ароматно заредена,
перчи листите магични.
© Misteria Vechna Всички права запазени