Портокал
Червеносветофарно
недостишие,
с предстартов клаксон
във гърба,
ритмично с десен крак
дописвано,
в двигател
с четиритактова
искра.
Зеленоходещи
усърдия, амбиции,
червеночакащи
предпазни правила,
и жълтотрепетни
заучени усмивчици,
оваляни в зехтин
и куркума.
Кръстовища
и точки осови
полепнали
по каучукови
ходила,
щастливи курешки
по дрехи
неизносени
и бързи глътки
фреш от портокал.
© Иван Бърдаров 2016. Всички права запазени.
© Иван Бърдаров Всички права запазени