Mar 14, 2017, 8:13 PM

Портокал 

  Poetry
1277 1 6

Портокал

 

Червеносветофарно  
недостишие,
с предстартов клаксон
във гърба, 
ритмично с десен крак
дописвано,                                            
в двигател
с четиритактова
искра.                 
                  
Зеленоходещи                                            
усърдия, амбиции,                              
червеночакащи                                     
предпазни правила, 
и жълтотрепетни 
заучени усмивчици,                   
оваляни в зехтин
и куркума.

 

Кръстовища
и точки осови
полепнали                
по каучукови
ходила,
щастливи курешки       
по дрехи
неизносени
и бързи глътки   
фреш от портокал.

 

© Иван Бърдаров 2016. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??