17.07.2019 г., 11:00 ч.

Посланието на дъжда 

  Поезия » Философска
489 0 0


Дъждът си рони капката по капка
В математически синхрон,
А облаци сърдито спорят в крачка
За място по намръщения небосклон.

И тишината си пробива път
Секундово рамкира територия
Колко благосклонен дъх,
Пренася мислите във приключения...

Въображаемо редуват си картини,

Мечти далечни, така реално постижими,
Закътани дълбоко в ров в душата,
Изригват като див вулкан в главата...

Възможностите са по пътя,
само да ги хванеш,
Случайности, отварящи вратата,
В приказката да останеш.

Божественото е във естеството
На човешкото ни житие
Съдбовното с добро върти ни колелото,
ако на вяра си заложил свойто битие.

Ето как отнасяш философия за РАЯ
Преплетена с духовно - земната "джадая".
Мирът в дъждът тихичко говори
И никога не спори:
"Бъди добър, мечтай , бори се
За утрешния ден моли се
Да бъде по-успешен и красив
За всички - слънчев и щастлив!"

Това послание остави днес дъждът -
Да има смисленост в човешкия ни път.
Да пазим ценности, държим смирение,
Да има доброта, търпение,
Без хули, гадно унижение!!!

Изборът е наш, свободен и за всеки:
Кой път ще начертае и зад теб, навеки,
Решаваш ти, не го губи в пошлост и игри,
Просто е - мислите пренареди!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??