Последна милост
Ще помоля за милост последна:
не обримчвай леглото със креп...
Аз съм жива – за малко ще легна
във постелята топла при теб.
Ще побъбря, с очи ще рисувам
невъзможната наша любов...
Ще преборя скръбта, ще будувам,
но ще чуя хриптящия зов
на Онази с Косата, която
ни застига във три сутринта.
Ще прошепна името свято
и спокойна ще литна в нощта...
© Плами Всички права запазени