Последна песен
Няма я вече моята баба Гроздена добра,
Господ Бог при себе си я прибра!
Една добра жена майка на три деца,
всички тъжим за нея ние сега.
Отиде си и сега тя е горе на небето,
преди да поеме пътя песен запя.
Песен народна от сърце и от душа,
със спомена за младините, за някога!
Отиде си моята баба мила и добра,
не ме повика при себе си за дума една.
Но аз я знам тази дума, тя е думата борба,
гони си работите, можеш ми казваше тя.
Сега сигурно ни гледа от синьото небе
и сякаш ни говори както преди.
А в нас тя ще остане и в голям и дете,
а ние ще станем по-добри, дали?
© Валентин Миленов Всички права запазени