Sep 2, 2024, 10:03 AM

Последна песен 

  Poetry
116 0 0

                           Последна песен 

 

 

Няма я вече моята баба Гроздена добра,

Господ Бог при себе си я прибра!

Една добра жена майка на три деца,

всички тъжим за нея ние сега.

 

Отиде си и сега тя е горе на небето,

преди да поеме пътя песен запя.

Песен народна от сърце и от душа,

със спомена за младините, за някога!

 

Отиде си моята баба мила и добра,

не ме повика при себе си за дума една.

Но аз я знам тази дума, тя е думата борба,

гони си работите, можеш ми казваше тя.

 

Сега сигурно ни гледа от синьото небе

и сякаш ни говори както преди.

А в нас тя ще остане и в голям и дете,

а ние ще станем по-добри, дали?

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??