13.10.2007 г., 19:58 ч.

ПОСЛЕДНА СРЕЩА 

  Поезия
966 0 2

Среща кратка, закъсняла, като
нож пронизва моето сърце. Ти
стоеше там, отсреща и спомени
нахлуваха във нас. Как боли да
знам, че вече не си моя и ще си
отидеш може би след час...
Аз мълчах. Очаквах ти да кажеш
нещо, да спреш мига, да върнеш
любовта. Но не, ти не го направи
и надеждата във мен умря.
Усмивката ти нежна, единствена
стопяваше леда, но даже и след нея
усещаше се празнота.
Развълнувано говореше ми нещо и
жестикулираше с ръка, а аз си
мислех колко силно ми се иска
да те прегърна и да забравим
за света.
Не намерих смелост - само слушах,
а думите отекваха във мен.
Не проумявах нищо - мислех, че

сънувам, а ти със всеки миг се

отдалечаваше от мен.

Не казах нищо и какво да кажа?

Предчувствие в мен се появи.

Аз знаех - не ще се видим вече аз и ти.

© Вероника Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мерси за коментарите.Искам да кажа че наистина малко прекалих с онзи коментар който написах на Вени,но наистина има хора които пишат много добре стихотворения а не са дооценени подобаващо за разлика от други които не се справят толкова добре.Може би не трябваше да си го изкарвам на нея...
  • Страхотно е !!! Чудесно си описала всяко едно чувство !!! Браво на теб и 6 от мен !
Предложения
: ??:??