23.06.2020 г., 20:15 ч.

Последните метри 

  Поезия
506 2 1

нощес

тя извървя последните си минути

от спалнята 

до заключената врата 

и обратно

ритмично потраквайки 

с проходилката

и надниквайки през шпионката

в мрака на заспалато стълбище

 

подсъзнателно сякаш 

заключи резето 

така че да няма опасност

от посетители

 

и се върна 

от последната си разходка

в леглото

което се люшкаше като койка 

в каюта на Ной 

 

сутринта

някой 

трябваше да разбива вратата

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??