19.07.2009 г., 23:05 ч.

Последният 

  Поезия » Любовна
1122 1 25

Последният ми стих за теб. Последният.

Сирена е без глас, самотно соло.

С любовен пирует в мен пада лебедът,

скрил в песен свойта болка, вместо сбогом.

 

Последния си къс живот, последния

в гротескова усмивка ще зазидам,

а ти  ще ръкопляскаш с удивление,

помислил, че наужким пак умирам.

 

Последната молба към теб. Последната.

С лист мрамор щом плътта ми закопчаят,

субтитри от душата ти - проклетата -

във рима върху него да изваят.

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??