26.07.2005 г., 22:52 ч.

Последният Динозавър 

  Поезия
1015 0 4
Като капка зелено мастило
в далнината се стича
този, който беше най силен…
Отива си!
Почти на точка прилича.
Но точно
на хоризонта пред празната бездна,
на милост и жал непривикнал,
обръща се той
и със сила последна
пак своето стадо извиква.
С кървяща опашка следата разравя
отваря на времето тежкия пясък
в гнездото студено, яйцето поставя
-тишина,
оглушала от страшния крясък.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??