Jul 26, 2005, 10:52 PM

Последният Динозавър 

  Poetry
1016 0 4
Като капка зелено мастило
в далнината се стича
този, който беше най силен…
Отива си!
Почти на точка прилича.
Но точно
на хоризонта пред празната бездна,
на милост и жал непривикнал,
обръща се той
и със сила последна
пак своето стадо извиква.
С кървяща опашка следата разравя
отваря на времето тежкия пясък
в гнездото студено, яйцето поставя
-тишина,
оглушала от страшния крясък.

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??