13.06.2007 г., 14:18 ч.

Последният валс... 

  Поезия
558 0 1
 

Последният валс


С тази вечер всичко свърши,

луната притихна, а нощта бе безмълвна пред нас,

тръпката, злобата ти не прекърши

и някак предаде се в сетния час...


Беше ме силно обгърнал

с ръцете си - окови, сковани от лед,

студено е, любовта ми беше превърнал

във гняв и омраза към теб...


Душата ми го чувства, не искаш да ме пуснеш,

времето е наше, нощта е моя,

на мен нежни думи ти тихичко шушнеш

и плахо се молиш пак да съм твоя...


Сами сме, мрак е обгърнал телата ни,

целият свят - тишина,

чуваме звуците, обладали душите ни

и двама сме пленници на миг самота...


В прегръдките си с теб танцуваме,

танцуваме последния си валс,

със нашата последна обич се сбогуваме...

сълзи  и болка... всичко беше фалш...


Последен танц, последна целувка...

за последно разделят се наще тела...

Последна ласка, последна милувка,

последна сълза, последни дела...


За последно хващам ръката ти,

за последно пръсти в косата ти вплитам,

за последно падам в краката ти,

за последно душата си с теб аз преплитам...


За последно докосваш с устни лицето ми,

за последно съм в твойте ръце,

за последно целуваш плах раменете ми,

за последно съм твоя във твойто сърце...

                        

                Да, за последно...       

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С този може да танцуваш за последен път, но ще се появи друг танцьор - по добър от този! На твоите години балът едва сега започва! Бъди щастлива!
Предложения
: ??:??