Построих си собствен - паралелен свят
с въздушни кули от любов и светлина,
с водопад от радост, щастие и смях,
заобиколих се със неземна красота.
Езерце направих си, напълних го с надежда.
В него пуснах да плуват моите мечти.
Наоколо засадих безброй цветенца -
бели маргаритки, виолетки и рози без бодли.
Зора изваях си, обагрих я в различни цветове.
И хиляди слънца аз сложих на небето.
Нарисувах си тучна ливада и едно щурче,
което да радва със своята песен сърцето.
Дните прекарвах до моето езеро красиво,
заслушана в песента на щурците.
Тук, в този свят съм безкрайно щастлива -
далеч от злобата, омразата и лъжите.
Тук свободна съм да тичам през полята,
да танцувам боса под дъжда,
да събирам роса от тичинките на цветята,
да докосвам с нежност всеки стрък трева.
Обичам моя свят, макар и паралелен,
в него открих покой за моята душа.
Той е мъничък и несъразмерен,
но е прекрасен, моят свят-мечта...
© Ани Всички права запазени