4.06.2011 г., 11:53 ч.

Посветено на 2-ри юни 

  Поезия » Друга
545 0 0

Родино моя мила, майко свята,

прости днес на своите чеда.

Прости им, че забравиха лицата,

които извоюваха им свобода.

Прости им, че забравиха кръвта,

която попила е във твоите земи.

Те не знаят, майко мила,

че тази кръв, изкупена е с твоите сълзи.

Недей плачи

за тези, що загинаха във боя.

Не е била излишна тяхната борба.

За теб те дадоха живота – своя,

ти беше тяхната „творба”.

На този ден недей тъжи,

сирените за тях вият, не плачи!

Един човек да помни

святото им дело - стига,

не са загинали напразно те.

Сълзите капят днес, родино мила,

защото виждам тях през твоите очи.

© Катерина Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??