Древни вкаменелости с душа
принасят се в жертва сега
от живи бездушни
понеже агнето, шкембе пълни
а ребрата на душата, четат се
понеже човека актуален
е безгърбие с пришито огърлие
представя древен свитък
с плоскодушието си
носителят, бранителят на святост
е само поставка на накит
в прискърбен тон
ме заглушава тромбона
с параден подвиг
безгърбия носи древна корона
обладан от мамона
презира закона
на неприкосновението
наведен на суетата
изправен пред света
се показва
потомък бил
на святост отдавна
отишла си.
© Християна Всички права запазени