May 7, 2015, 10:16 PM

Потомци 

  Poetry » Civilian
526 0 0

Древни вкаменелости с душа

принасят се в жертва сега

от живи бездушни

понеже агнето, шкембе пълни

а ребрата на душата, четат се

понеже човека актуален

е безгърбие с пришито огърлие

представя древен свитък

с плоскодушието си

носителят, бранителят на святост

е само поставка на накит

в прискърбен тон

ме заглушава тромбона

с параден подвиг

безгърбия носи древна корона

обладан от мамона

презира закона

на неприкосновението

наведен на суетата

изправен пред света

се показва

потомък бил

на святост отдавна

отишла си.

© Християна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??